Imádjuk a természetet és látjuk meghalni. Ennek fényében próbálunk gyártani, csomagolni, működni.

Alapanyagok

Az esetek nagy többségében fa alapanyagból dolgozunk. Fűrészáru, szárított lombos- és tűlevelű faanyagok, rétegelt lemez, ilyesmi. Minden esetben magyar cégtől vásárolunk, mert

  • ide fizeti a környezetvédelmi adót
  • (remélhetőleg) nem vásárol kétes eredetű, trópusi fakitermelő cégektől
  • támogatjuk a hazai vállalkozásokat.

Ezen kívül nem használunk trópusi fákat, mert ennek eredete mindig kétséges. Indonézia – bármennyire is próbálja visszafogni a fakivágásokat -, egyelőre eredménytelen az őserdők irtásának megakadályozásában. Máshol is ez a helyzet.

Gyártás mód

Bár műhelyünk még a Kádár-korszakban épült, de állandó fejlesztéssel próbáljuk szinten tartani. Akkus gépekkel, LED-es fényforrásokkal dolgozunk. Környezetbarát tüzelőanyaggal fűtünk.

ÉS!!!!! az idén 2 pár fecske is fészket rakott, amiből 2+1 költés alkalmával kb. 10 utód repült ki és szerencsésen útra kelt.

Csomagolás

Újrahasznosított papírból dolgozunk. Ha díszdobozt készítünk, akkor ezt tartjuk szem előtt. Raffia spárgával kötözünk, és a csomagjaink azért néznek ki néha borzalmasan, mert azokat a csomagoló anyagokat forgatjuk vissza, amit mi is megkapunk más gyártóktól. Sajnos kénytelenek vagyunk nylont is használni, mert nem kockáztathatjuk, hogy a posta eláztatja a csomagjainkat.

Végezetül, kérlek Te is figyelj a környezetedre, szeresd az állatokat, és ne vegyél a szükségesnél nagyobb cipőt, hadd csökkenjenek azok az ökológiai lábnyomok!

Lali